Kearah Kebebasan Kewangan.


Soalan Lazim.

Soalan #1: Saya hanya mempunyai modal sebanyak RM100.00 sahaja dan tidak mampu untuk membeli 2 x Set Produk bernilai minima RM5,200.00. Boleh kah saya berjaya dalam eCosway?

Jawapan : Kejayaan tetap akan menjadi milik anda sekiranya anda mengembangkan rangkaian di bawah (downline) mengikut garis panduan yang akan di ajar. Cuma bonus pendapatan anda ada lah terhad seperti carta dibawah ini. Setiap set yang anda beli bernilaii RM2,600 melayakan anda untuk memperolehi 500eV sahaja manakala jika anda membeli 2 x Set produk (sekalii seumur hidup) bernilai RM2,600 x 2 set = RM5,200 melayakan anda anda untuk memperolehi 1,000eV. Di antara kelebihan memperolehi 1,000eV ialah anda layak menerima 6 kaedah pendapatan.

eV dari belian set special

dalam masa 30 hari

Direct Profit

(DP)

Personal &

Direct Branch Profit

P&DBP)

Branch Overide Profit

(BOP)

Branch Performance Incentive

(BPI)

Extra Incentive

(EI)

Profit Centre
100eV Layak Layak Layak 1 1 1
200eV Layak Layak Layak 2 2 1
500eV Layak Layak Layak Tiada Had Tiada Had 1

1,000eV

Layak

Layak

Layak

Tiada Had

Tiada Had

7

Selepas pendaftaran, anda diberikan tempuh 30 hari untuk membuat keputusan status anda didalam eCosway. Jika anda membuat keputusan untuk memperolehi 1,000eV iaitu dengan modal sekali seumur hidup berjumlah RM5,200.00, anda layak untuk selamanya menikmati pelbagai bonus yang disediakan berbanding dengan ahli yang tidak mempunyai 1,000eV.

Soalan #2 : Saya hanya mampu membayar RM100.00 sebagai yuran keahlian dan juga RM5,200 untuk memperolehi 1,000eV tetapi tidak mempunyai modal RM10,000 sebagai sekuriti deposit sebagai syarat memiliki sebuah kedai Farmasi / Serbaneka. Boleh kah saya berjaya dalam eCosway?

Jawapan : Sudah tentu boleh !!! Malah tanpa sebarang kedai anda lebih bebas menjalani kehidupan harian tanpa pening kepala menguruskan kedai secara berterusan tanpa dibenarkan cuti oleh pihak eCosway. Ramai yang telah berjaya tanpa mempunyai kedai tetapi mereka mencari / menaja downline yang berjaya memperolehi kedai. Sebenarnya setiap kedai eCosway ada lah milik anda. Anda hanya perlu mencari sebeberapa ramai Ahli, Pemilik Kedai (BO) dan VIP Shopper sebagai rangkaian downline anda sahaja. Segala eV yang anda perolehi dari Ahli, Pemilik Kedai dan VIP Shopper akan melayakan anda memperolehi dana dalam bentuk e$ (USD3.50). Semakin banyak Pemilik Kedai dibawah anda, semakin banyak dana kewangan yang bakal anda perolehi. Ingat! Melalui status anda yang telah mempunyai 1,000eV, anda mempunyai 7 Profit Centre dimana kelebihan ini bakal memberikan anda dana pendapatan yang lumayan selamanya.

* Nota : Pemilik Kedai hanya mendapat kelebihan dan keuntungan eV dari pembeli biasa sahaja.

Soalan #3 : Saya mempunyai kesemua modal sebanyak RM100 + RM5,200 + RM10,000 dan ingin memiliki sebuah kedai Farmasi / Serbaneka. Apa yang perlu saya lakukan seterusnya?

Jawapan : Pihak eCosway mempunyai garis panduan tertentu sebelum sesebuah kedai yangbernilai RM1.2 Juta diserahkan kepada anda seperti berikut :

  1. Memastikan anda benar2 serius dalam eCosway dengan mempunyai rangkaian downline sebelum proses temuduga dijalankan. Anda tentu bersetuju jika pihak eCosway akan memberi peluang kepada ahli yang telah mempunyai rangkaian berbanding dengan ahlii yang tidak mempunyai rangkaian. Ahli yang telah mempunyai rangkaian downline sebelum menjalani temuduga telah membuktikan kesungguhan nya dalam eCosway. Sebagai contoh : 2 calun A dan B ingin memiliki kedai Farmasi / Serbaneka. Calun A tidak mempunyai downline dan tidak mengembangkan rangkaian nya sebelum menjalani temuduga tetapi Calun B telah mempunyai 5 ahli bawahan. Sudah tentu pihak eCosway akan memilih calun B sebagai bakal pemilik kedai memandangkan prestasi yang begitu serius sewaktu menanti panggilan temuduga.
  2. Anda perlu mengikuti latihan Teori dan Praktikal di kedai eCosway sementara menanti panggilan temuduga. Anda perlu belajar bagaimana cara2 menjawab temuduga, mengetahui beberapa produk dan membuat penyampaian secara mahir.
  3. Menunjukkan kesungguhan anda sebagai bakal Pemilik Kedai dengan aktif menghadiri setiap pembelajaran Product Knowledge yang dijalankan oleh pusat eCosway di tempat anda menjalani Teori & Praktikal sementara menanti panggilan temuduga.

Soalan #4 : Sementara menanti panggilan temuduga, dimanakah kedai eCosway yang akan saya pergi untuk mempelajari Teori & Praktikal?

Jawapan : Sebagai upline, saya akan memberitahu lokasi kedai eCosway berhampiran dengan tempat anda. Saya akan berurusan dengan pemilik kedai tersebut dan mengaturkan pertemuan dan perkenalan agar anda tidak merasa segan apabila menjalani Teori dan Praktikal.

Soalan #5 : Berapa lama kah saya perlu menunggu untuk dipangil menjalani temuduga di Wisma eCosway?

Jawapan : Kebiasaan nya pihak eCosway memberi anda tempuh selama 3 bulan untuk anda menjalani kursus Teori & Praktikal sebelum dipanggil untuk temuduga. Selepas 3 bulan, anda akan menerima surat panggilan temuduga dan pasikan anda telah benar-benar bersedia untuk menjalani temuduga tersebut. Jika masih belum bersedia, anda boleh membuat permohonan untuk menangguhkan temuduga tersebut.

Soalan #6 : Berapa hari temuduga, berapa jam dperuntukkan dan dijalankan dimana ?

Jawapan : Temuduga hanya dilakukan pada SATU (1) hari sahaja selama 45 minit secara berdepan dengan seorang penemuduga. Tempat temuduga ada lah di Wisma eCosway, Kuala Lumpur. Anda akan dihubungi dalam waktu terdekat mengenai keputusan temuduga. Jika berjaya, anda akan menjalani kursus sebenar yang dijalankan oleh pihak eCosway bersama calun2 pemilik kedai yang lain. Tempuh kursus ada lah selama 10 hari iatu pada hari Isnin sehingga Jumaat.